Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

06.05.2024 15:51

На території Тульчинського району з 7 по 10 травня 2024 року буде проводитися весняна кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу!

6638d33851840__b51091b38585ad25cc498d073c70495f.jpg

На території Тульчинського району з 7 по 10 травня 2024 року на виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики інфекційних хвороб тварин у Вінницькій області на 2024 рік проводиться весняна кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин.

Пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин здійснюється шляхом розповсюдження принад із вакциною вручну. Наразі, у зв'язку з воєнним станом, проводиться лише наземний розподіл принад на узліссях, узбіччях доріг, біля річок, на сільськогосподарських угіддях тощо.

Такий спосіб вакцинації застосовують для диких та бродячих тварин, у яких після поїдання принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум 1 рік.

Принада має вигляд невеликих брикетів із запахом м'ясо-кісткового борошна, всередині яких капсула із вакциною. Вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, безпечна для людини та природного середовища, стабільна в польових умовах.

Закликаємо громадян з розумінням поставитися до заходів з імунізації диких м'ясоїдних тварин та у разі виявлення принад не переміщувати їх та не брати в руки, щоб приманки залишались привабливими для тварин!

Також, нагадуємо про необхідність вакцинації проти сказу всіх домашніх улюбленців, починаючи з 3-місячного віку щорічно! Для здійснення щеплення необхідно лише звернутися до лікарень ветеринарної медицини Держпродспоживслужби.