Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

22.10.2021 09:16

В рамках «Великого будівництва» вінничани матимуть капітально відремонтовану комфортну дорогу, – Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА

6172581662afb__de61743cd81f0985997f569d46189dc1.jpg

78,3 мільйони гривень – вартість капітального ремонту 2 км дороги та тротуару по вулиці Данила Нечая в м. Вінниця. Сьогодні, 21 жовтня, об'єкт проінспектували керівники міста та області та міста.

Це великий інфраструктурний проєкт в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», який реалізовували в два етапи. Другу чергу – від вул. Московської до вул. Брацлавська – завдяки інтенсивному темпу робіт та стабільному фінансуванню буде завершено навіть раніше, ніж передбачалось.

Як зазначив Голова ОДА Сергій Борзов, наразі готовність об’єкту складає 85%.

«Насправді, сьогодні хочеться говорити і як депутату міської ради, і як голові облдержадміністрації. Як депутату від Вінницької громади, мені приємно бачити, що Старе місто стає ближче до центру. Нарешті тут сучасна дорога. Рік тому жителі мені казали, що вони теж хочуть жити «як у місті, а не як на Старому місті». Тепер Старе місто поступово стає «новим» містом», – зазначив Голова ОДА Сергій Борзов – А як представник Президента України, я задоволений ще одним об’єктом програми Володимира Зеленського «Велике будівництво» у Вінниці».

Сума фінансування з Державного дорожнього фонду на 2021року становить 37,6 млн грн. Співфінансування проєкту з місцевого бюджету склало 52% – 40,7 млн грн.

Роботи ведуться в комплексі: ремонт дороги, тротуару, облаштування зливової каналізації, освітлення, велодоріжок, встановлення світлофорів, камер відеоспостереження, павільйонів для зупинок громадського транспорту.

Посадовець наголосив, що раніше на цій вулиці неподалік Гліба Успенського не було тротуарів і в темну пору доби це створювало незручності для пішоходів: «Не всі водії могли заздалегідь побачити їх, тому для безпеки вінничан це дуже важливо. До кінця листопада обіцяють завершити ремонт тротуарів – і вінничани матимуть повністю нову комфортну дорогу – капітально відремонтовану».

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що фактично капітальний ремонт вулиці Данила Нечая – це черговий приклад модернізації мікрорайону Старого міста, об’єднання зусиль міської та обласної влади заради комфорту та безпеки мешканців громади.

«Зауважу, що проєктно-кошторисна вартість на старті складала 100 млн гривень, а за результатами конкурсних торгів – 78 млн грн. Є будівництво, відтак, якість, зручність, безпека, а також економія коштів», – підкреслив своєю чергою голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

#ВеликеБудівництво

#ТульчинськаРДА

6172581669b63.jpg