Логотип

Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

27.10.2021 15:59

Сергій Борзов: 16 нових шкільних автобусів виїхали у 16 громад Вінниччини

61794e144e105__247544955_434276384728123_385890296590193252_n.jpg

Сьогодні зранку у дворі Вінницького фахового транспортного коледжу було велелюдно.

Керівники та представники територіальних громад  зібралися тут для отримання новеньких, обладнаних за сучасними вимогами, шкільних автобусів.

 Для урочистої передачі ключів і документів на захід завітали: Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов та Перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна, народний депутат України Ірина Борзова, директор Департаменту гуманітарної політики обласної державної адміністрації Олександр Мельник.

Шкільні автобуси, що вишикувались у два ряди на площі в очікуванні нових господарів – це також частина позитивних змін в Україні. Це продовження «Великого будівництва» нової країни, яку ініціював Президент України Володимир Зеленський.

«Сьогодні ми передаємо громадам нові шкільні автобуси, щоб наші маленькі громадяни мали безпечний та комфортний доступ до навчання. Це 16 шкільних автобусів для 16 громад Вінниччини,- зазначив під час урочистостей Сергій Борзов.- Цього року на область держава спрямувала 21, 1 мільйон гривень субвенції на придбання шкільних автобусів, обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами. Автобуси купували разом із територіальними громадами - на умовах співфінансування. З своїх бюджетів вони виділили 13,8 млн грн. Тож сьогоднішня подія - гарний приклад  співпраці  держави і громад для безпечного та комфортного доступу дітей до навчання».

Очільник області підкреслив, що на Вінниччині як і в державі в цілому, активно розбудовується інфраструктура, зокрема, освітня.

«Ми зводимо нові школи та садочки, ремонтуємо місцеві дороги, по якій їздять шкільні автобусиУ цьому навчальному році потребують підвозу 20 943 учнів, з них фактично забезпечено підвозом 20 506 учнів (97,9 %). Із загального числа шкільними автобусами довозиться 16 508 учнів – це 78,8%.»,- зазначив Голова ОДА.

На важливості злагодженої співпраці держави і територіальних громад наголосила під час урочистостей Ірина Борзова: «Держава має допомагати територіальним громадам. От і сьогодні у співфінансуванні з громадами закуплено 16 автобусів. Вперше автобуси оснащені для діток з інвалідністю. Це дуже важливо, адже наша основна мета - працювати для комфорту дітей. У територіальних громад ще є потреба в шкільних автобусах, тож ми і надалі будемо співпрацювати і допомагати»,- запевнила народний депутат.

«Без підтримки обласної адміністрації громадам важко,- зауважив, отримавши ключі від шкільного автобуса Сергій Сітарський – голова Агрономічненської  територіальної  громади, –  Ця підтримка суттєва. Хочу  від усіх нас сьогодні подякувати за постійну підтримку та допомогу і, звичайно ж, за новий автобус».

Варто зазначити, що у 2020 році для громад Вінниччини було придбано 25 шкільних автобусів на суму 46 292,12 тис. грн., теж на умовах співфінансування із ТГ.

Сьогодні нові автобуси поїхали до своїх пасажирів-школярів:

Агрономічненської  територіальної  громади 

Бершадської територіальної  громади

Вендичанської територіальної  громади

Жмеринської територіальної  громади 

Калинівської територіальної  громади

Козятинської територіальної  громади

Крижопільської територіальної  громади

Липовецької територіальної  громади

Лука-Мелешківської територіальної  громади

Немирівської територіальної  громади

Погребищенської територіальної  громади

Теплицької територіальної  громади

Тиврівської територіальної  громади

Тульчинської територіальної  громади 

Хмільницької територіальної  громади 

Яришівської територіальної  громади

#Великебудівництво

#ТульчинськаРДА

61794e0f42cc1.jpg 61794e1383e2f.jpg