Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

15.02.2024 10:13

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

65cf1278f2e98__041182686dd028d6dd5c7f6d76e0c199.jpg

Сьогодні,  ми віддаємо шану учасникам  бойових дій на території інших держав та відзначаємо 35-ту річницю виведення військ з  Республіки Афганістан. 

Минуло вже багато років після тих трагічних подій  війни,  проте цей  день назавжди залишився в пам’яті людей, як приклад мужності та вірності військовому обов’язку. Лише 15 лютого 1989 року, коли останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон, сотні сімей, змогли з полегшенням зітхнути. З того дня  ця дата увійшла  в  історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Сьогодні, у  цей скорботний день, ми  схиляємо  голови перед  воїнами, які віддали своє життя виконуючи військовий обов’язок. Низький уклін родинам, які виховали таких синів-героїв. Ціна мирного неба занадто велика для кожного з нас, ми завжди будемо про це пам’ятати.

Шановні ветерани війни в Афганістані, шановні сім’ї воїнів-афганців! Від щирого серця бажаємо Вам миру, щастя, злагоди, достатку, впевненості в завтрашньому дні, міцного здоров’я та довгих років життя! Честь вам і слава!

З повагою

Селищний голова Микола Кобринчук, виконавчий комітет та депутатський корпус Брацлавської селищної ради