Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

09.11.2021 14:12

Програма «Велике Будівництво» в дії — дороги Вінниччини відновлюються, – Сергій Борзов

618a66b15e62e__253715786_411560050601727_4810856927042694959_n.jpg

Дороги Вінниччини відновлюються: ремонтуються державні та місцеві автошляхи, мости та вулиці. Повноцінне оновлення місцевих доріг триває саме завдяки президентській програмі «Велике будівництво».

Реалізацію в рамках Національної програми «Велике будівництво» у 2021 році проєктів з ремонту доріг місцевого значення та штучних споруд і плани робіт з відновлення доріг загального користування області та штучних споруд на 2022 рік обговорили на засіданні координаційної ради з безпеки руху при облдержадміністрації. Провів засідання Голова ОДА Сергій Борзов.

 «Це надважливо, адже дороги – це артерії економіки. Це розвиток регіону та показник якості інфраструктури», – наголосив посадовець.

Вже сьогодні відремонтовані ділянки доріг, які востаннє ремонтували за часів Радянського Союзу. Лише місцевих доріг в області капітально відремонтували майже 60 км. Поточний середній ремонт – 36, 2 км. Ремонт комунальних джоріг – 22, 2 км. Плюс 10 мостів.

«Велике Будівництво має великі плани і на 2022 рік, але не менш важливою, ніж підготовка до опалювального сезону, є підготовка доріг до осінньо-зимового періоду. Задля безпеки всіх учасників дорожнього руху та правильної сезонної експлуатації усім службам треба завчасно бути готовими до ожеледі та снігу», – зауважив Сергій Борзов. Саме готовність і злагодженість дій всіх служб гарантуватиме безпеку всіх учасників дорожнього руху та правильну сезонну експлуатацію.

За словами очільника області, забезпечити безперешкодний проїзд оперативних служб, до прикладу, швидкої допомоги, вкрай важливо в умовах карантину.

«Кожен керівник має розуміти важливість збереження побудованих та відновлених доріг, – наголосив Голова ОДА. – Це, в першу чергу, заходи габаритно-вагового контролю, урахування всіх нормативних обмежень, здійснення рейдових перевірок».

Окреме питання – автобусні маршрути та стан автобусного парку перевізників, особливо в умовах карантинних обмежень.Чимало питань є до нелегальних перевізників.

«Вінницька область в «помаранчевій зоні». Аби не ускладнювати ситуацію, треба дотримуватись усіх карантинних рекомендацій. Тому прошу вінничан розуміти один одного, спілкуватися без тиску і агресії. Вакцинуйтесь! Захищайте і бережіть себе!», – резюмував Сергій Борзов.

#ВеликеБудівництво

#ТульчинськаРДА