Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

18.11.2021 13:26

Результати засідання Кабінету Міністрів України 17 листопада 2021 року

619639382f9e1__75f1995a86953e916f9d3bc1cf879ce5.jpg

Глобальна ставка для виплат ковідним лікарням становитиме до 634 тис. грн з 1 листопада

Вже майже місяць медики працюють у посиленому режимі. Споживання кисню хворими з коронавірусною хворобою зросло в 5 разів. Тому є необхідність збільшити вартість ковідного пакета, який буде виплачуватися для тих медзакладів, які працюють із хворими на COVID-19. Додатково пацієнтів за ці гроші забезпечуватимуть лікарськими засобами, що потрібні для лікування в умовах інтенсивної терапії та надання медичної допомоги в умовах денного стаціонару.

 Звільнено від оподаткування перелік обладнання для виробництва вакцин чи ліків для профілактики COVID-19, що ввозиться в Україну

Фармвиробники зможуть імпортувати обладнання для виробництва вакцин та інших препаратів, необхідних для профілактики COVID-19 з державними пільгами та звільненням цього обладнання від оподаткування. Так буде можливість налагодити власне виробництво і вакцин, і інших, наприклад, антибактеріальних, препаратів, які необхідні пацієнтам.

 Понад 33 млн виділено на обладнання для медзакладів Одеської та Донецької областей

Потреба у додатковій закупівлі обладнання для Донецької та Одеської області виникла через необхідність надання медичної допомоги більшій кількості госпіталізованих пацієнтів із COVID-19. Відповідно вони потребують кисневої підтримки, та розширення ліжкового фонду у закладах охорони здоров’я.

 Наталію Гусак призначено головою НСЗУ

Кабінет Міністрів України призначив Наталію Гусак на посаду голови Національної служби здоров’я України. До цього вона працювала заступницею голови Чернівецької облдержадміністрації, курувала медичний напрям.

#вакцинація

#COVID19

#ТульчинськаРДА