Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

25.11.2021 11:24

Наталя Заболотна: Працівникам культурно-мистецької галузі Вінниччини слід вакцинуватися, аби карантинні умови не обмежували роботу закладів культури.

619f577c87c13__9ce9aff2673f3dc047ae6db40a4fcf2d.jpg

На необхідності посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо важливості щеплення серед працівників галузі культури наголосив Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Всеукраїнська селекторна нарада з обговорення ключових напрямків діяльності міністерства відбулась в онлайн режимі 24 листопада за участю представників обласних державних адміністрацій.

За дорученням Голови ОДА Сергія Борзова у нараді взяла участь Перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна та директори профільних департаментів облдержадміністрації.

В ході засідання Міністр культури та інформаційної політки України акцентував увагу на необхідності виконання на місцях поставлених Міністерством завдань, включаючи наповнення реєстру культурної спадщини та культурних цінностей.

Окрему увагу Олександр Ткаченко приділив реалізації проєкту «Велика реставрація» в регіонах, перспективам створення центрів культурних послуг на місцях, а також розвитку галузі загалом.

Нагадаємо, «Велика Реставрація» – програма з відновлення пам’яток культурної спадщини в усіх регіонах України. Її реалізацію та координацію здійснює МКІП.

За словами Міністра, Уряд затвердив розподіл субвенцій з держбюджету на реставрацію пам'яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності. На Вінниччині це реставрація головного корпусу пам’ятки «Палац» у місті Тульчин та реставраційний ремонт частини фасаду Музично-драматичного театру ім. Садовського.

Під час наради також обговорили стан бібліотечної справи, можливості для поповнення бібліотечних фондів та виконання Державної цільової національно-культурної програми розвитку народних художніх промислів.

У зв'язку з ускладненням епідситуації щодо захворюваності на COVID-19, учасники наради під час обговорення торкнулись особливостей проведення культурних заходів із дотриманням усіх протиепідемічних норм та епідситуації на місцях.

За підсумками наради Міністр доручив посилити роз’яснювальну роботу серед населення в умовах пандемії, акцентувавши увагу на необхідності вакцинації проти COVID-19, яка на сьогодні залишається ключовою можливістю для повернення до звичного життя без суворих обмежень.

«Працівникам культурно-мистецької галузі слід вакцинуватися для того, аби карантинні умови не обмежували роботу закладів культури. Маємо забезпечити доступ мешканців Вінницької області до об’єктів культури», –прокоментувала результати наради Наталя Заболотна.

#Вакцинація

#Covid19

#ВінницькаОДА

#ТульчинськаРДА

619f5773c6a0b.jpg 619f5773d6048.jpg 619f5774cdd64.jpg