Логотип

Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

17.04.2025 09:10

Як уникнути харчових отруєнь під час Великодніх свят

4e1ebc0e-be26-4c54-a289-b6a6658be0c0.jpg

Наближаються Великодні свята, а з ними й приємний клопіт. Напередодні Великодня українці зазвичай багато готують. На саме ж свято – споживають безліч різноманітних страв. Готуючись до свята, не слід забувати про небезпеку, що несе із собою неправильне зберігання страв протягом тривалого часу у неналежних умовах. Збільшується ризик псування харчових продуктів і, як наслідок − можливість виникнення харчових отруєнь.

Аби запобігти харчовим отруєнням Тульчинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області радить наступне:

- не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;

- не купувати продукти, що швидко псуються, або реалізуються без відповідних умов охолодження (ковбаси, кулінарні і кремові вироби);

- суворо дотримуватись правил особистої гігієни перед приготуванням їжі та її прийомом;

- вживати лише свіжоприготовлену їжу, салати заправляти безпосередньо перед вживанням;

- не залишати страви зі святкового столу для споживання на наступні дні, особливо за відсутності холодильника;

- в холодильнику зберігати страви і продукти в окремих ємностях з кришками, з дотриманням правил товарного сусідства;

- свіжі овочі та фрукти ретельно промивати проточною водою;

- для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну фасовану.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання або харчового отруєння необхідно терміново звернутися за допомогою до закладу охорони здоров’я, самолікування небезпечне!

Бажаємо приємного святкування!