Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

15.03.2022 14:30

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ проти цивільного населення, фіксуйте та надсилайте докази

623087afa88ce__8909bfbd43fbea71c66052ce6c98571f.jpg

Офісом Генерального прокурора здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні  за фактами організації представниками влади Російської Федерації та Республіки Білорусь посягання на територіальну цілісність  і недоторканість України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, ведення агресивної війни, а також порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисними вбивствами .  

Задокументовані докази використовуватимуться для кримінального переслідування причетних до злочинів відповідно до українського законодавства у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі та спеціальному трибуналі після його створення.

Надсилайте відео та фото матеріали, а також будь-яку інформацію згідно з протоколом на єдиний ресурс Офісу Генерального прокурора https://warcrimes.gov.ua/ .

На сайті платформи покрокова інструкція для тих, хто передає свідчення про злочини ворога: вбивства мирних громадян, обстріли цивільної інфраструктури, тощо. Дотримуючись її, кожен зможе зробити великий вклад у нашу спільну перемогу і на юридичному фронті.