Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

29.11.2022 09:10

В Брацлавській територіальній громаді триває акція «16 днів проти насильства»

6385b0ef27646__4c2dc66f7c0bb22abbc32c2a7dcf1186.jpg

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

У сучасному світі проблема насильства  стосовно жінок та домашнє насильство, попри всі досягнення цивілізації, зберігає свою актуальність. 

Таке насильство залишається однією з надзвичайно поширених форм порушення прав людини, від якої переважно страждають найбільш уразливі групи осіб (жінки, діти, особи з інвалідністю). 

Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства, адже:

25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня - Всесвітній  день боротьби зі СНІДом

2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня - Міжнародний день волонтера

6 грудня - Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня - Міжнародний день прав людини. 

У Мінсоцполітики наголошують: Важливість кампанії «16 Днів проти насильства» полягає у тому, що у центрі уваги акції є людина. Це акція, яка об’єднує Уряд, Парламент, міжнародні та громадські організації.

День боротьби з насильством щодо жінок у 2018 році проходить під гаслом Hear Me Too («Почуй мене також»). Як пояснюють в організації «ООН Жінки в Україні», мета акції Hear Me Too – заохотити жінок до солідарності.

«Це заклик слухати і вірити жертвам та постраждалим від насильства, покласти край культурі замовчування і поставити постраждалих у центр уваги при реагуванні на насильство», – йдеться в заяві організації

До акції в Брацлавській ТГ долучаються загальноосвітні школи району, які беруть участь у запланованих заходах. Це і проведення конкурсу дитячого малюнку, конкурсу шкільної газети, проведення виховних годин, годин спілкування. В бібліотеках проходять тематичні виставки літературних джерел з теми «Запобігання насильству в сім`ї».

КУ "ЦНСП", Службою у справах дітей Брацлавської селищної ради проводяться профілактичні бесіди та роз`яснювальна робота у неблагополучних сім`ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, в сім`ях, в яких виховуються неповнолітні діти, багатодітних та малозабезпечених сім`ях на теми «Конфлікти в сім’ї та їх розв’язання», «Попередження домашнього насильства».

Служба у справах дітей Брацлавської селищної ради 

Пропонуємо кожному долучитись до акції та зупинити таке негативне явище як насильство в сім’ї, насильство за ознакою статті чи інших факторів.