Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

01.03.2023 11:16

Субкультура ПВК "Редан" в Україні: хто вони такі і що робити батькам

63ff186903bde__завантаження.jpg

Українці стурбовані появою нової субкультури ПВК "Редан" серед підлітків.

Українці, і особливо батьки підлітків, турбуються через появу в Україні нової молодіжної субкультури ПВК "Редан". Представники цієї субкультури збираються в групи з десятків людей і влаштовують масові бійки. Зібрання агресивної молоді вже помітили у Харкові, Києві, Львові та інших обласних центрах. Поліцейські вважають, що субкультура прийшла до нас з Росії.

Що таке ПВК"Редан"

ПВК "Редан" - це агресивна молодіжна субкультура, яка займається масовими бійками. Рух зародився в Росії, де підлітки влаштовували заворушення в торгових центрах. За повідомленнями російських ЗМІ, 24-25 лютого було затримано близько 300 неповнолітніх. А 27 лютого рух вперше помітили в Україні.

Голова управління Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко показав, як у телеграмі поширювалися повідомлення із закликом брати участь у "сходках" ПВК "Редан" у Києві. Поліція підозрює, що повідомлення могли розсилатися з Росії, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні.

Субкультура швидше за все натхненна популярним японським підлітковим Аніме Hunter x Hunter, де було бандитське угруповання "Редан".

Члени угруповання носять чорний одяг із зображенням павуків і використовують специфічний сленг. Вони називають себе "павучками" і виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і темношкірих. Члени ПВК "Редан" збираються у великі групи і влаштовують масові бійки з національними меншинами або представниками інших субкультур.

Чи потрібно батькам турбуватися через ПВК"Редан"

ПВК "Редан" - далеко не перша і не єдина субкультура, яка займається бійками і хуліганством. Подібні рухи завжди були і завжди будуть серед підлітків з не дуже благополучних сімей. Наприклад, можна згадати такі субкультури, як "оффники" або "стрейт едж".

Батькам важливо пам'ятати, що поширення таких субкультур - це не причина, а наслідок психологічних і сімейних проблем у підлітків. Дитина з сім'ї, де її поважають і вислуховують, навряд чи зацікавиться таким агресивним рухом.

Якщо підліток зацікавився ПВК "Редан" - це привід відверто поговорити з ним і разом відвідати дитячого психолога. Підліток повинен відчувати, що ви його підтримка, а не ворог.

Також батькам не варто бити тривогу, якщо підліток дивиться аніме. Аніме саме по собі не робить дитину агресивною і неслухняною, якщо у неї немає сімейних проблем. Це всього лише вид мистецтва, який дивляться мільйони людей по всьому світу.

Батькам і правоохоронним органам безумовно потрібно спостерігати за рухом ПВК "Редан". Але і піддаватися суспільній паніці не потрібно. Просто любіть своїх дітей і вибудовуйте довірчі відносини з ними