Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

25.11.2021 15:47

Насильство стосовно жінок, зокрема домашнє насильство,  – одна з найсерйозніших форм порушення прав людини.

619f95d8f271f__2020-03-17-m-n-sterstvo-yustic_5e70d2358c3a8.jpg

Насильство стосовно жінок, зокрема домашнє насильство,  – одна з найсерйозніших форм порушення прав людини. Це один з найпоширеніших злочинів. І все ж соціальний тиск такий сильний, що багато жертв сприймають насильство як невідворотне явище в житті і не повідомляють про нього.

Адвокати та фахівці Безоплатної правової допомоги допомагають отримувати обмежувальні приписи, ділити майно та притягнути кривдників до кримінальної відповідальності.

В рамках правопросвітницької  діяльності фахівці центів та бюро БПД проводять семінари та лекції щодо протидії дискримінації та запобіганню домашнього насильства.

Розповідають, як можна захистити себе у правовий спосіб та куди звертатись, якщо Ви стали жертвою домашнього насильства. Заходи проводяться у школах, трудових колективах та навіть у місцях несвободи.

Центри правової допомоги активно висвітлюють у засобах масової інформації важливість протидії домашньому насильству.

Насильство стосовно жінок і домашнє насильство  – складні явища, що вимагають проведення різними учасниками та установами широкомасштабних заходів. Як показує досвід, успішний результат безпосередньо пов’язаний з дійовими особами, такими як поліція, суддівство, соціальні служби, служби охорони здоров’я, жіночі організації, служби захисту дітей та інші партнери, що працюють спільно і координують свої зусилля.

Якщо Ви переживаєте домашнє насилля, Вам терміново потрібна правова допомога. Звертайтесь до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, ми допоможемо.

Отримати юридичну консультацію або роз’яснення з правових питань можна, звернувшись до Немирівського бюро правової допомоги , що знаходиться за адресою: м. Немирів, вул.Гімназійна,19; тел.(04331) 2-18-10.

https://toolkit.in.ua/files/26/upload/buklet_domnas_druk.pdf