Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

26.11.2021 14:13

Сергій Борзов відвідав Жмеринську ЦРЛ, де за програмою «Велике будівництво» завершується реконструкція відділення екстреної медичної допомоги та реанімації.

61a0d08e00a20__10_12.jpg

На Вінниччині триває відновлення об’єктів медичної інфраструктури в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Сьогодні, 25 листопада, Голова ОДА Сергій Борзов спільно із народним депутатом України Іриною Борзовою проінспектували хід реконструкції  другої черги головного корпусу Жмеринської ЦРЛ під відділення екстреної медичної допомоги та реанімації.

Директор Жмеринської ЦРЛ Ростислав Боровський, інформуючи про роботу лікарні, зазначив, що на сьогодні у лікувальному закладі перебуває 88 пацієнтів з підтвердженою коронавірусною інфекцією, 32 – на кисневій терапії, а 4 особи на апаратах CPAP.

Керівник закладу також додав, що на сьогодні щеплення допомагає значно легше перенести хворобу: «Той, хто не щепився, лікується від 15 – 20 днів, залежно від стану здоров'я. Ті, хто отримав вакцину, практично не поступають на кисневу терапію. У нас немає важких хворих», - зауважив Ростислав Боровський.

В умовах пандемії гостро постає питання щодо безперебійного забезпечення пацієнтів киснем. Саме тому на території лікарні монтують кисневу станцію. За словами директора ЦРЛ, її планують запустити на початку грудня поточного року, але й від кисневих балонів тут не відмовляються. Запас кисню в лікарні  наразі є.

Під час зустрічі Голова облдержадміністрації Сергій Борзов зазначив, що пошук такої альтернативи киснепостачання є вкрай важливим для безперебійного забезпечення пацієнтів життєво необхідним киснем.

«Варто враховувати те, що киснева станція має бути потужною, адже буває, що деякі лікарні іноді повертаються до використання балонів. Звісно, якщо є можливість встановити кріогенний газифікатор, то це буде значно краще. Важливо, щоб лікарні мали і генератори, оскільки альтернативне живлення сьогодні вкрай необхідне для забезпечення спокійної роботи лікарів, незалежно від електропостачання», - зауважив Сергій Борзов.

Голова ОДА Сергій Борзов та народний депутат України Ірина Борзова оглянули хід будівництва другої черги відділення екстренки та реанімації, де наразі кипить робота. Спілкуючись із керівництвом лікарні та виконавцями робіт, Ірина Борзова відмітила: «Як народний депутат, я обіцяла, залучити 3 млн грн з державного бюджету за програмою соціально-економічного розвитку для того, щоб завершити ремонт блоку реанімації у рамках програми Президента «Велике будівництво»Я свою обіцянку виконала. Надалі треба робити усе, щоб до кінця року ремонт був завершений».

#ВеликеБудівництво

#ТульчинськаРДА

61a0d089f1dfe.jpg 61a0d089f1fd4.jpg 61a0d08a38df8.jpg 61a0d08a4e1bf.jpg 61a0d08a8b9c3.jpg 61a0d08aadf9b.jpg 61a0d08b4551a.jpg