Логотип

Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

18.09.2024 08:53

У кожній багатоповерхівці Вінниччини газовики знаходять 15-20 витоків газу

94f21cef-ee1e-41e3-ad43-b50416464089.jpg

Статистика шокує: в поточному році фахівці Вінницької філії «ГАЗМЕРЕЖІ» провели технічне обслуговування внутрішніх газових мереж 1400 багатоквартирних будинків по всьому регіону. В результаті виявили та ліквідували майже 25 тисяч витоків газу – в середньому 15-20 витоків на кожному будинку.

А все через те, що далеко не всі ОСББ чи управляючі компанії відповідально ставились до безпеки своїх мешканців і перевірки системи газопостачання.

Щоб виправити ситуацію, Міністерство енергетики України видало Наказ № 292 від 29.09.2023 р. Згідно з ним фахівців «ГАЗМЕРЕЖІ» зобов’язали обстежувати газопроводи на щільність і герметичність в багатоповерхових будинках, балансоутримувачі та співвласники яких не мають існуючих договорів на ТО з іншою компанією, яка має дозвіл на проведення таких робіт і кваліфікованих фахівців. 

Наразі фахівці Вінницької філії ГАЗМЕРЕЖІ перевірили 1400 багатоповерхівок. При цьому виявили та усунули близько 25 тисяч витоків газу, що в середньому становить 15 - 20 витоків на кожному будинку. Така статистика переконливо підтверджує, на скільки важливим є вчасне проведення технічного обслуговування. Газові мережі – об’єкт підвищеної небезпеки, їхню справність мають контролювати професіонали. 

Роботи, зокрема, включають випробування системи на щільність, перевірку на герметичність з’єднань, усунення виявлених витоків газу.

Послуга надається на підставі типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку, затвердженого державним регулятором. Цей договір є публічним договором приєднання не потребує двостороннього підписання письмової форми.

Оплата проводиться після виконання робіт з коштів ОСББ, управляючої компанії як Колективних замовників. Або ж Оператор ГРМ розподіляє кошторисну вартість технічного обслуговування між співвласниками будинку - споживачами послуг з розподілу природного газу та надає їм індивідуальні квитанції для оплати послуг ТО.

Цього місяця мешканцям будинків, у яких провели технічне обслуговування, надійдуть разові рахунки за проведені послуги.

Просимо їх сплатити.

роводться один раз на 5 років у будинках, де газові мережі експлуатуються менше 25 років, та раз на 3 роки, якщо мережі будинку працюють понад 25 років.

Відповідно оплата нараховується лише один раз на 3 або 5 років.

Вінницька філія ТОВ «Газорозподільні мережі України» має необхідний досвід, персонал та обладнання, виконує увесь спектр послуг, пов’язаних з обслуговуванням газових мереж та приладів,  роботи будь-якого рівня складності.

Послуга надається на договірних засадах також в приватних будинках, квартирах та нежитлових приміщеннях.

Замовити послугу ТО ВБСГ можна у найближчому центрі обслуговування клієнтів Вінницької філії «ГАЗМЕРЕЖІ»  http://surl.li/rmpzt

Деталі на офіційному сайті компанії https://vn.grmu.com.ua/ у розділі «Технічне обслуговування ВБСГ», а також за телефонами контакт-центру: 066-300-2-888, 098-300-2-888, 093-300-2-888.

Дякуємо за відповідальність і розуміння!