Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

07.03.2020 17:34

Брацлав має таланти! (фоторепортаж)

5e77a7edd34ee209071971.jpg

6 березня у Брацлавській ОТГ відбувся конкурс «Брацлав має талант».

На годиннику 16:16, у залі місцевого будинку культури гамір та метушня. Гості шукають вільні місця, а учасники не стримують хвилювання перед виступом. Нарешті на сцені з’являється ведуча Олеся Стефаник та оголошує про початок заходу. 


Попереду на глядачів очікують 33 номери від юних талантів Брацлавської ОТГ. Переможців журі визначатиме у чотирьох номінаціях: вокал, танці, інструментальна музика та театральне мистецтво. Концерт відкриває переможниця минулого сезону конкурсу «Брацлав має талант» Дарія Рибенко з піснею «Перлина Україна».

Зал переповнений так, що немає де яблуку впасти. На свято завітали батьки артистів, вчителі Брацлавського НВК №1 та Брацлавського НВК школи-інтернат, представники органів місцевого самоврядування, мешканці громади. 

Усі з нетерпінням чекають першого учасника  - ансамбль «Веселкове диво» з піснею «Весна».  

Починається справжній калейдоскоп талантів: глядачі не шкодують оплесків та схвально вигукують раз-по-раз «Молодці!» та «Браво!». Душевні мелодії на фортепіано змінюють запальні танці.

Хвиля ніжності накрила усіх присутніх під час виступу колективу «Romantic» із села Монастирське: підтримки та чуттєві рухи викликали водночас розчулення та захоплення.

Повертає усіх до реальності та вкотре нагадує про те, що в країні триває війна, Катерина Дробина із авторським віршем про воїна АТО. Із кожним рядком поезії важко стримати сліз: емоції дівчини знаходить відгук у серцях присутніх.

Тріо дівчат – Дарія Рибенко, Марія Петіна та Ангеліна Тукайло підіймають настрій глядачам сценкою про радіоведучого та надокучливого слухача Валєру. У залі чути дзвінкий сміх та ностальгічне підспівування відомого з 2014 року приспіву «Валера-Валера».

А ще гуморески, гра на баяні та фортепіано, народні танці та веселі пісні... 


Концерт дійшов животрепетної миті. Доки журі підбиває підсумки, на сцені з’являється очільник Брацлавскої ОТГ Віталій Мазур. Селищний голова дякує усім учасникам конкурсу, людям, які з ними працюють, гостям та  зазначає: « Дуже приємно спостерігати, як учасники з року в рік ростуть та вдосконалюють свою майстерність. Про успіх нашого конкурсу свідчить сьогодні переповненений зал. За хвилину ми почуємо, хто ж переміг, але, на мою думку, усі, хто виступив, показали надзвичайно високий рівень.» 

І ось... переможцями стають: I місце –Анастасія Гаврилюк (вокал, театральне мистецтво), колектив «ART-DANCE»(старша група) (танці), Катерина Дробина (інструментальна музика); II місце – Софія Паламарчук (вокал), колектив «ART-DANCE»(змішана група) (танці), Катерина Дробина (театральне мистецтво), Юлія Жолкевська (інструментальна музика); III місце – Вікторія Корчевська (вокал), колектив «Romantic» (танці), Катерина Марчук (театральне мистецтво), Карина Пасічник (інструментальна музика). Усі лауреати та учасники конкурсу отримали грошові винагороди, почесні грамоти та статуетки від Брацлавської селищної ради.

Переможниця одразу в двох номінаціях Анастасія Гаврилюк отримала сьогодні не лише нагороди, але й квіти від палкого прихильника. Юна артистка ділиться враженнями: «Із кожною перемогою я стаю сильнішою, досвідченішою та впевненішою у собі. До виступів готуюся довго та ретельно. На мою думку, співати та читати вірші потрібно душею. Я хочу пов’язати своє життя зі сценою та стати справжньою артисткою».

Перемога для учасників – це здобутий досвід. Іще одна юна акторка Марія Петіна не засмучується, а навпаки вважає, що отримала набагато більше: «  Я поставила собі ціль, що займатимуся у вокальній групі. Оскільки маю невеличкий страх, таким чином готую себе до виступів перед публікою.»

 «Брацлав має талант» відбувається у громаді вже втретє за ініціативи селищного голови Віталія Мазура. Конкурс щороку відкриває потенціал юних дарувань, надає впевненості у собі та допомагає обрати вірний шлях у житті.

Бажаємо усім учасникам успіхів та нових звершень!