Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

17.04.2020 10:17

Звернення голови Брацлавської ОТГ з приводу святкування Великодня 2020

5e9982ab081ca048810924.jpeg

Дорогі жителі громади, всі ми готуємось до зустрічі Великодня, встановленого на честь Воскресіння Ісуса Христа. Це світле свято має давні традиції, яких дотримуються з року в рік українці: участь в богослужінні, освячення паски, проводи, святкові обіди в колі родини. Проте 2020 рік приніс нам небачене досі випробування у вигляді вірусу (COVID-19), який охопив весь світ. У зв’язку з цим в Україні, як і в інших країнах, запроваджені безпрецедентні заходи карантину, що, безумовно, несе вплив на всі аспекти суспільного життя, в тому числі на святкування Пасхи.

Урядом, рішеннями комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій різного рівня, встановлено ряд обмежень, що забороняють проведення масових заходів, зобов’язують мешканців дотримуватись безпечної дистанції, заходів гігієни тощо.

Ми маємо бути свідомими і пам’ятати, що від наших дій, рішень і поведінки зараз залежить не тільки наше здоров’я, а і здоров’я наших рідних та близьких. Статистика захворювання і смертності в Україні на даний час, на жаль, тільки зростає. І хвороба не вибирає місць. З достовірних джерел відомо, що у Києво-Печерській лаврі виявлено майже 100 інфікованих коронавірусом, серед них і настоятель монастиря. За тиждень  уже двоє монахів померли, а Лавру рішенням столичної влади закрито на карантин. Є неодноразові випадки захворювань на COVID-19 в інших областях, які зафіксовані після участі вірян в богослужіннях.

Варто пам’ятати, що лише зведення до мінімуму соціальних контактів, жорстка ізоляція та інші обмежувальні заходи дозволяють стримати зростання кількості хворих. Завдяки нашій свідомості та соціальній відповідальності станом на сьогоднішній день в Брацлавській ОТГ зафіксований лише один випадок захворювання на коронавірус (COVID-19) і 25 осіб перебувають на самоізоляції.

Закликаю мешканців громади бути свідомими, з відповідальністю ставитись як до власного життя та здоров’я, так і рідних, близьких. Утримайтеся від участі в богослужіннях, освячення паски, відвідування кладовищ та інших заходів, які передбачають масове скупчення людей та несуть загрозу розповсюдженню вірусу. Коронавірус вкрай небезпечний для людей похилого віку, і про їхню безпеку треба попіклуватись особливо. До участі в богослужіннях та освяченні паски можна долучитись під час онлайн трансляцій. Традиції святкування Великодня мають вкрай важливе значення для нас, але здоров’я та благополуччя наших рідних набагато важливіші.  Карантин закінчиться, вірус стихне і попереду у всіх нас ще багато свят, спілкування та гарних моментів.

Хай Бог буде у ваших серцях, любіть та поважайте ближніх, добра та злагоди вашим оселям і ,обов’язково, здоров’я та миру всім нам!

З повагою, Віталій Мазур

5e9982ff12900098717182.jpg