Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

08.05.2020 08:03

Вітання з нагоди Дня пам'яті та примирення

5eb514074fc25133571003.jpeg

Шановні ветерани, захисники української землі, брацлавчани!

Сьогодні Україна відзначає День пам’яті та примирення, завтра ж, 9 травня -75-ту річницю перемоги над нацизмом. Ці дати закарбувалися у серцях кожного з нас. Проте вони символізують не тріумф переможців, а нагадують про страшну трагедію і тих людей, які втратили життя, захищаючи рідну землю.

Історія має здатність повторюватися. Зараз Україна також перебуває у стані війни з агресором, який посягає на те, аби зруйнувати територіальну та духовну єдність нашої держави. Так само, як і 75 років тому, ми захищаємо свою землю.  Минуле України – це суцільна боротьба за незалежність, тому зараз ми маємо згадати помилки, аби не повторювати їх у майбутньому.

Пам’ять та розуміння мети згуртовують нас, а подвиги наших героїв вселяють невичерпну енергію та наснагу, бо ми не маємо права схибити. Українці неодноразово страждали від насильницької асиміляції і ніколи не переставали боротися за свою свободу. Кожен, хто воював у регулярних арміях або був партизаном, служив у допоміжних формуваннях або на передовій, пройшов усю війну або героїчно загинув у боротьбі – назавжди у нашій пам’яті. Історія цих українців – це ім’я мужності і самопожертви на благо спільної перемоги та миру. І він обов’язково настане!

Сьогодні у наших душах і гордість, і скорбота, і невимовна радість і гіркий сум. Проте у цьому є МИ. Давайте розділимо ці емоції разом з ветеранами, учасниками визвольних змагань, воїнами АТО, зігріємо їх теплом та увагою. Залишаймося відданими історії, свідомими та вдячними. Нехай у кожному живе милосердя та незламність.

 Миру, віри у краще, злагоди усім нам!

З повагою, селищний голова Віталій Мазур