Логотип

Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

01.06.2020 10:06

Вітаємо з Міжнародним днем захисту дітей!

5ed4d45f5d828114517286.jpg

Сьогодні, у перший день літа, у всьому світі відзначають День захисту дітей. У маленьких мешканців планети це свято асоціюється із початком канікул, розваг, веселощів та морем пригод. Однак, аби життя було по-справжньому повноцінним та безпечним, у кожної людини є права, які потрібно забезпечувати та захищати.

Історія Міжнародного дня захисту дітей заглиблюється у повоєнні роки, коли багато дітей залишилися без батьків, належних умов для життя та підтримання усіх складових свого здоров’я. Офіційно свято засноване у 1949 році, а вже за рік його відзначають у 51 країні світу.

Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини в 1991 році, проте відзначати свято почала з 1998 року – після підписання 30 травня президентом Леонідом Кучмою указу "Про день захисту дітей".

Свято стало по-справжньому теплим та сімейним, адже у цей день також відзначають Всесвітній день батьків. Отож, це чудова нагода провести час разом із родиною, сказати одне одному слова вдячності та любові.

Нехай не лише у цей день, але й завжди сяє посмішка на дитячих обличчях, а в очах блищить вогник доброти та позитивної енергії. Щоб у кожній сім’ї батьки були міцною опорою та надійною підтримкою для своїх дітей, а вони, в свою чергу, дарували  приводи для радості та гордості. Лише у злагоді та гармонії дитинство стає таким, яке не хочеться забувати, а повертатися у мріях знову й знову, щоб отримати емоції щастя та задоволення.

Діти, наповнюйте дзвінким сміхом ваші домівки, будьте чемними та вдячними. Нехай сьогодні кожен згадає своє дитинство, приємні асоціації, як наповнять життєвою енергію та силами для нових звершень, спільного щасливого майбутнього!

З повагою, Віталій Мазур

5ed4d9f992e96322969289.jpg