Логотип

Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

16.06.2020 12:14

"Вінниччина - територія здоров'я": відбулася онлайн-конференція щодо оздоровлення людей в ОТГ

5eee00a963e29607084512.jpg

16 червня відбулася онлайн-конференція «Програма фізичного оздоровлення населення в громадах: досвід країн Вишеградської четвірки для України», «Вінниччина – територія здоров’я!». Організатором заходу виступив Сергій Татусяк, голова ВТО ВФСТ "Колос".Долучилися до участі керівництво Вінницької ОДА її структурні підрозділи, центральна рада ВФСТ"Колос", голови постійних комісій обласної ради, голови ОТГ, районних адміністрацій та рад, голови районних організацій ВФСТ "Колос", представники ЗМІ. 

Обговорення спрямоване на те, аби ділитись досвідом розвитку спорту в громадах та популяризувати фізкультурно-спортивну роботу покликані проєкти оздоровлення населення. Метою проєктів «Програма фізичного оздоровлення населення в громадах: досвід країн Вишеградської четвірки для України» та  «Вінниччина – територія здоров’я!» є показати конкретні досягнення в розвитку спорту у громадах, ОТГ поділитися досвідом одна з одною. "Крім того, всі дізнаються, що спортивна робота може бути досить різноманітною", - розповідає координатор проєктів Андрій Кавунець

За словами Голови Вінницької територіальної організації ВФСТ  «Колос» Сергія Татусяка : "Реалізація проєктів знайшла своє місце в державній і обласній програмах." На його думку, досвід, напрацьований на рівні обласного центру, має бути впроваджений у кожній громаді та в комунікації з областю. Крім того, між самими об’єднаними громадами укладаються меморандуми щодо розвитку спорту – вже більше 10 громад їх підписали. «Ми тільки на старті, але вже багато чого зроблено в цьому напрямку. Для нас важливо, щоб до цієї роботи долучились усі жителі об’єднаних громад», – підсумував  Сергій Татусяк.