Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

29.08.2020 10:19

Пам'ятаємо та цінуємо наших героїв!

5f4a2bf473809764407853.jpg

Рівно 6 років тому на ці сонячні серпневі дні випала найбільш трагічна подія за всю історію боротьби України з агресором – українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення під Іловайськом. Під час цієї операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинули, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили у полон.

День пам’яті захисників України відзначається щорічно 29 серпня відповідно до Указу Президента № 621/2019 від 23.08.2019 «Про День пам’яті» на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.»

Інколи потрібно втратити щось, аби зрозуміти його цінність. Нехай ця цитата стане виключенням, коли слова стосуються тих, хто оберігає наш спокійний сон, щоденні радощі та світле безхмарне небо. Досі на сході України перебувають наші військові, і кожен з них – справжній герой для усього народу. Цінуємо, віримо, чекаємо тих, хто живий, шануємо та пам’ятаємо тих, хто загинув за Україну. Ви поставили на терези долі своє життя та життя своєї держави. Усі, хто стояли та стоять за вашими плечима, підтримують та зміцнюють сили, які приведуть до перемоги. Нехай ваш безсмертний дух героїзму та патріотизму живе у душах дітей, які вже сьогодні будують нашу державу. Пам’ятаємо подвиг, шануємо пам’ять...

Слава Україні! Героям Слава!

З повагою, Віталій Мазур