Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

06.04.2021 12:16

АТ «Вінницягаз» інформує

606c556c70162388388208.jpg

Аваріями на газопроводах часто закінчуються земляні роботи без погодження з газовиками. Збитки відшкодовують винні особи.


Останнім часом значно почастішали пошкодження газопроводів сторонніми особами при проведенні земляних робіт. Це викликає неабияку стурбованість АТ «Вінницягаз».

Самовільні земляні роботи без погодження із газовиками можуть спричинити пошкодження та аварійні ситуації на газопроводах. Лише за останній місяць на газових мережах Вінниччини сталося чотири пошкодження підземних мереж внаслідок виконання земляних робіт без погодження з АТ «Вінницягаз». Зокрема, два випадки у м. Вінниця, ще два – у Козятині та Ладижині.

Як наслідок – вимушена аварійна зупинка подачі газу споживачам, невідкладний ремонт пошкоджених ділянок мереж. Після цього має бути проведена перевірка мереж на герметичність та пуск газу споживачам. Усі витрати відшкодовують винні особи. Крім того, сплачують штраф.

Відтак, АТ «Вінницягаз» вкотре нагадує, що земляні роботи в охоронних зонах газорозподільних мереж можуть проводитися лише за попереднім погодженням АТ «Вінницягаз» як Оператора ГРМ та після отримання дозволу на їх проведення.

Нехтування правилами безпеки на практиці загрожує виникненням надзвичайних ситуацій, вибухами та пожежами. Не ризикуйте, не наражайте на небезпеку себе та оточуючих! Дотримуйтесь правил користування газом та режиму проведення робіт в охоронних зонах газопроводів.

При виникненні аварійних ситуацій, або якщо ви відчули запах газу, викликайте аварійно-диспетчерську службу «104». Всі виклики безкоштовні. Служба «104» працює цілодобово та без вихідних.