Брацлавська територіальна громада

Вінницька область, Тульчинський район

14.07.2021 11:28

OPERAFEST TULCHYN вже вчетверте в Тульчині 27-29 серпня!

60eea1cf0fe5e__IMAGE-2021-07-13-13_14_46.jpg

Лариса Білозір:

Нарешті ми знову проведемо Оперний фестиваль під відкритим небом OPERAFEST TULCHYN вже вчетверте в Тульчині, що на нашому 15 окрузі.

Саме завдяки цій знаковій події, яку ми разом з Микола Кучер підтримали ще в 2017 році і яка за три роки зібрала більше 170 тис глядачів, вдалось звернути увагу до порятунку унікальної історичної пам’ятки національного значення – Палацу Потоцького, на території якого відбувається OPERAFEST TULCHYN. Ми почати залучати державне та грантове фінансування на відновлення головної окраси області. Два останні роки завдяки залученим з Державного фонду регіонального розвитку коштам проводиться реконструкція території палацу на загальну вартість 32 млн. грн., а також будуються дороги, які ведуть до Тульчина, розбудовують і реалізовуються важливі для розвитку громади проєкти.

Ми ні в якому разі не полишаємо амбітні плани і прикладаємо всі зусилля для того, щоб Палац Потоцьких був  включений до програми Президента України «Велика реставрація». Для цього, за моїм зверненням, урядом було виділено кошти у сумі більше 1,2 млн. грн. для власника об’єкту Вінницької обласноі ради на розробку проєкто-кошторисну документацію для реставрації центрального корпусу палацу. Також разом іншими колегами-парламентарями, був внесений та підтриманий парламентом закон №5551-2, який покликаний дозволити у рамках «Великої реставрації» фінансувати об’єкти культурної спадщини не тільки державної власності, а й комунальної власності. Це важливо для Тульчинської громади, бо Палац Потоцьких пам’ятка національного значення, але знаходиться у власності обласної ради. Згідно проголосованого закону з державного бюджету буде виділено 1 млрд. грн. на реставрацію таких пам’яток культурної спадщини.

Цьогоріч у рамках OPERAFEST TULCHYN ми продовжуємо нашу добру традицію залучення малечі до оперного свята та підготували чудову виставу "АЛІСА В КРАЇНІ ЧУДЕС". Ми також оголосили дитячу та дорослу вікторину на теренах Вінниччини, яка дозволить кожному бажаючому отримати запрошення та потрапити на OPERAFEST TULCHYN! Умови вікторини шукайте на наших офіційних сторінках у фейсбук.

Тож задоволенням запрошую всіх на свято і бажаю нам яскравих емоції та гарних вражень. Все буде – ОПЕРА!»

Для того, щоб відвідати OPERAFEST TULCHYN, 27-29 серпня, ви можете пройти коротеньку вікторину для дорослих чи дітей і отримати запрошення за цим посиланням!

https://bit.ly/larysabilozir

IMAGE-2021-07-13-13_14_50.jpg IMAGE-2021-07-13-13_14_52.jpg IMAGE-2021-07-13-13_14_48.jpg